Идва ли глад през 2020 година?

Все по-мрачно се очертава бъдещето на нашата планета. Според специалистите, през 2020 година, всеки пети  жител на Земята, ще води полугладно съществуване. Този недостиг на храна ще бъде предизвикан от различните парникови газове в атмо

2011-03-24 15:27:34
Идва ли глад през 2020 година?
Все по-мрачно се очертава бъдещето на нашата планета. Според специалистите, през 2020 година, всеки пети  жител на Земята, ще води полугладно съществуване.

Този недостиг на храна ще бъде предизвикан от различните парникови газове в атмосферата.  Учените смятат, че след 10 години на Земята ще има население от 8 милиарда души.  Едновременно с това обаче,  вследствие на климатичните промени, ще спадне производителността в различните страни.  Като последица ще има дефицит на ориз, пшеница и други зърнени култури, които  са необходими, за да се изхранват животните. Което пък веднага ще доведе до недостиг на месо и храна. Специалистите дори предричат  огромно увеличаване на цената на месото.

За да се избегне такава криза, експертите предупреждават, че трябва да се промени  храненето на хората - да се намерят нови източници на  протеинии и въглехидрати.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия